sofie bohus.jpg

Klatring på naturlige sikringer i Bohuslän

To timer kjøring fra Oslo ligger klatremekkaet Bohuslän, sør i Sverige. Området regnes som verdensklasse for klatring på egne sikringer, og er et perfekt sted å bli introdusert til tradklatring. Enten du har erfaring med egne kiler eller ikke så vil dette opplegget passe. Har du noe vi kan bygge videre på så gjør vi det, og hvis du aldri har tatt i en kamkile før legger vi den i hånda di. De fleste på turene våre kommer alene, men vi blir en sosial og inkluderende gjeng.

Kanskje har du sett “Free solo” på kino dette året? Paula, som er en av instruktørene på turen, har et tettere forhold til ruta Alex Honnold klatret enn de fleste. Hun har klatret den, men heldigvis med bruk av egne sikringer og tau. En bedre lærer skal du lete lenge etter, og Bohuslän er hennes andre hjem.

Vi kommer til å gå gjennom viktige prinsipper og metoder som kreves for å bli en trygg og selvstendig klatrer. Du får en grundig innføring av plasseringer og vurderinger av egne sikringer, hvordan å bygge en solid standplass og dessuten feedback på teknikken. Vi tilpasser ambisjonene til nivået i gruppa, så alle reiser hjem rikere på kunnskap og opplevelser.

Kompetansekrav for å bli med: brattkort

Dato: når du vil mellom 8. og 14. juli (Fullt 8., 9. og 10. juli)

Pris per dag: 1200,-

Pris for hele uka (mandag til søndag): 6000,-

Pris inkluderer:

  • Klatring fra 10:00-18:00 (omtrent)

  • Upersonlig utstyr

  • Sosiale kvelder med garanti for en runde gul bolle ila uka

  • Tett oppfølging fra instruktører

Overnatting skjer på klatrecampen på Häller. Her kan man ta med eget telt og få tilgang til fasilitetene for 150kr dagen. Hvis man vil ha soveplass inne i huset koster det 350 kr dagen. Huset og fasilitetene er et nyoppusset hus med kjøkken, bad, dusj, peis og oppholdsrom. Vi vil også arrangere to fellesmiddager på to dager vi har flest deltagere for å bygge opp under det sosiale.

Transport er i utgangspunktet ikke inkludert i prisen. Hvis du ikke har bil selv kan du ta buss til Tanumshede eller Uddevalla og bli hentet av oss der. Vi vil også hjelpe til med å sette dere i kontakt med hverandre så dere kan koordinere kjøring fra Oslo. Lurer du på noe, så ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@klatreeventyr.no/ +4798280097

Ta en titt på den legendariske Crackoholic-filmen fra området, og la deg inspirere.