sofie bohus.jpg

Klatring på naturlige sikringer i Bohuslän

To timer kjøring fra Oslo ligger klatremekkaet Bohuslän, sør i Sverige. Området regnes som verdensklasse for klatring på egne sikringer, og er et perfekt sted å bli introdusert til tradklatring. Enten du har erfaring med egne kiler eller ikke så vil dette opplegget passe. Har du noe vi kan bygge videre på så gjør vi det, og hvis du aldri har tatt i en kamkile før legger vi den i hånda di. De fleste på turene våre kommer alene, men vi blir en sosial og inkluderende gjeng.

Kanskje har du sett “Free solo”? Paula, som er en av instruktørene på turen, har klatret den, men heldigvis med bruk av egne sikringer og tau. En bedre lærer skal du lete lenge etter, og Bohuslän er hennes andre hjem.

Vi kommer til å gå gjennom viktige prinsipper og metoder som kreves for å bli en trygg og selvstendig klatrer. Du får en grundig innføring av plasseringer og vurderinger av egne sikringer, hvordan å bygge en solid standplass og dessuten feedback på teknikken. Vi tilpasser ambisjonene til nivået i gruppa, så alle reiser hjem rikere på kunnskap og opplevelser.

Kompetansekrav for å bli med: brattkort

Dato: når du vil mellom 11. og 22. juli eller 14. og 23. august

Pris per dag: 1200,- / pris for fem dager: 5000,- (for hver ekstra dag etter dette 1000,- per dag)

Merk: Vi legger opp til hviledag den 16. juli for første tur, og 19. august for andre tur. Ta med dette i beregningen når dere bestiller datoer. Det er mulig vi justerer hviledagen i tilfelle regn.

Pris inkluderer:

  • Klatring fra 09:00-17:00 (omtrent)

  • Upersonlig utstyr (tau og sikringsutstyr for de som trenger det)

  • Tett oppfølging fra instruktører

Overnatting skjer på klatrecampen på Häller. Her kan man ta med eget telt og få tilgang til fasilitetene for 150 kr dagen. Hvis man vil ha soveplass inne i huset koster det 350 kr dagen. Huset og fasilitetene er et nyoppusset hus med kjøkken, bad, dusj, peis og oppholdsrom. Vi prøver også å få til en fellesmiddag med grilling, som vi står for.

Transport er i utgangspunktet ikke inkludert i prisen. Hvis du ikke har bil selv kan du ta buss til Tanumshede eller Uddevalla og bli hentet av oss der. Vi vil også hjelpe til med å sette dere i kontakt med hverandre så dere kan koordinere kjøring fra Oslo. Lurer du på noe, så ikke nøl med å ta kontakt med oss på post@klatreeventyr.no/ +4798280097

Ta en titt på den legendariske Crackoholic-filmen fra området, og la deg inspirere.